Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Сиромашка фокача

Сиромашка фокача

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Сиромашка фокача
Снимка: Анонимен
2 / 4
31/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Сиромашка или не - това е една наистина вкусна фокача, която ви препоръчваме да опитате"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • царевично брашно - 200 г
  • топла вода - 20 мл
  • мас - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/3 ч.л.
  • мая - 1/2 пакетче суха
  • чесън на прах - 1 щипка
  • червен пипер - 1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме маята, водата, захарта и солта.

Към тази смес добавяме маста и двата вида брашно.

Омесваме гладко тесто и го оставяме за 20 минути на стайна температура, покрито с кърпа.

Намазваме с малко мас кръгла тавичка, разточваме тестото и го поставяме вътре.

Поръсваме отгоре чесъна и червения пипер и поставяме във фурната.

Печем фокачата на 180 градуса за около 20 минути.

Сервираме веднага.

Сиромашката фокача е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: