Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени Кюфтета»Картофени топчета с шунка и зелен лук

Картофени топчета с шунка и зелен лук

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Картофени топчета с шунка и зелен лук2 / 2
30/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"От време на време обичаме да разнообразяваме тежките гозби с нещо свежо и вкусно, като тези картофени топчета с шунка"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г сварени
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • прясно мляко - 2 - 3 с.л.
  • шунка - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • Панировка
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • прясно мляко - 3 - 4 с.л.
  • Още
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене
  • Чеснов сос
  • кисело мляко - 1 коф.
  • чесън - 3 - 4 скилидки, накълцан
  • сол - на вкус
  • копър - 1 - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се минават през преса и се разбъркват с млякото и солта. Прибавят се настърганите или нарязани на кубчета шунка, кашкавалът, а лукът е нарязан на дребно. Може да се прибави магданоз /наситнен/.

Сместа се омесва добре и се оформят топчета с намаслени ръце.

Панират се в галета и разбити с прясно мляко яйца и се пържат до златист цвят, после се отцеждат на салфетка от излишната мазнина.

Сервират се с чеснов сос - за него всичко се разбърква.

Може да се приготви и от картофена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: