Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Великденско венче от бутертесто

Великденско венче от бутертесто

Великденско венче от бутертесто
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Страшно ефектно и много лесно за приготвяне - ето с какво да декорирате великденската трапеза"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 275 г
  • захар - 6 с.л.
  • канела - 1 с.л.
  • захаросани плодове - микс кубчета
  • яйца - 1 бр. (само жълтъка)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готовото бутертесто се разточва леко по дължина.

В купичка се смесват захарта, канелата и плодовият микс. След като се размесят добре, се разпределят по цялата площ на листа от бутертестото.

Листът се завива на руло по дългата страна и се разрязва също по дължина, така че да се получат две дълги ленти.

Лентите се усукват с разрезите нагоре една около друга и получената плитка се оформя на венец.

Венецът се прехвърля в тавичка за печене и се намазва с разбит жълтък.

Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: