Начин на приготвяне
ПРИГОТВЯНЕ НА БЯЛ БЛАТ:
Разбиват се яйцата със захарта, прибавя се олиото, киселото мляко със содата и брашното. Сместа се изсипва в
намаслена и набрашнена тава и се пече. Белите блатове са 2 броя.
ПРИГОТВЯНЕ НА КАФЯВ БЛАТ:
Кафявият блат се състой от същите продукти като белия блат, но се прибавя 1 супена лъжица какао.
Така имаме 2 бели и 1 кафяв блат.
Готовите блатове се изрязват с чиния на окръжности и се редуват по-цвят върху подноса за торта, сиропират се и между блатовете се намазва крем, който се приготвя по стандартния начин от кипналото със захар прясно мляко и разбитите яйца и брашно.
Тортата отгоре също се намазва с крем и се поръсва обилно с смлени орехи.
Коментари
Тортата става прилична и с два блата.
Да ви е сладко!