Тази рецепта коментираха

Анонимен
Меги
Меги
Във корема слага ли се захар?Защото пише,че захарта се прибавя към млякото,а в продуктите за крема захарта липсва.
21.11.2014 07:45
1
симба
симба
и задължително захар да има в крема=
09.11.2013 14:09
1
симба
симба
Не се лъжете! Трябват ви 2 или 4 блата. Аз направих както е по рецептата и един бял ми остана. Нарязах го на парчета, разпределих ги в купички, сиропирах обилно и с остатъка от крема /+ още половин доза допълнително приготвен крем/ ги полях отгоре.

Тортата става прилична и с два блата.
09.11.2013 14:06
2
Вени
Вени
Всеки си слага снимки и си пише рецепти,каквито си иска...
08.11.2013 16:15
3
живка
живка
неможе блатовете да са нечетен брой, те или са два , или са четери!Помислете малко , как ще направите шахмат с три блата!
07.07.2013 07:41
1
Тони
Тони
Извинете ме, че ви досаждам със съветите си.Но аз ви писах за кръгове - за кръгла торта. По същия начин, блата може да се нареже на правоъгълници. Начина е един и същ, формата е различна.
19.06.2013 21:30
1
Тони
Тони
Тази торта е много лесна, за начинаещи.Къде и кой е хапвал крем ванилия без захар? Мили мои кулинарки, мислете когато давате съвети, или рецепти! Реденето на блатовете е точно както е дадено, но не е обеснено много точно, за да се разбере от начинаещите.За да се получи хубаво наредена шахматна торта, кръговете от един блат нетрябва да са 2. Всеки блат се реже на 3 кръга.Единия ред се започва с външен тъмен кръг.Вътрешната страна се намазва с крема. Поставя се по-малкия кръг от белия блат, отново се маже с крем и се поставя най-малкия тъмен кръг - така блата се запълва. Намазва се с крем. Започвате да редите втория блат, като сменяте цветовете на блата. Бял голям кръг, крем, тъмен по-малък кръг, крем и бял кръг. Отново крем върху целия блат. Третия ред е като първия.
Да ви е сладко!
19.06.2013 21:21
3
Ваня
Ваня
не правя крем без захар и не бих пробвала,въпрос на вкус
16.04.2013 14:38
1
Роси
Роси
Правила съм шахматна торта но с четири блата, които се правят в кръгла форма.Два бели и два тъмни. Върху всеки блат захлюпвам нещо кръгло,може чиния,която е по-малка от блата.Изрязвам по кръга. Трябва да сме получили два кръга един външен и един вътрешен.Външният трябва да е най малко два пръста широк, за да не счупи при прехвърлянето.И разместваме половинките.Бял външен кръг-тъмен вътрешен,после тъмен външен-бял вътрешен и последно бял външен -тъмен вътрешен.Мажем с крема отвътре. Отгоре я мажа с тъмен крем,с върха на ножа разчертавам ромбоиди и шахматно ги насипвам с пудра захар и какао. След като я разрежеш вече се виждат парчетата,които са разместени шахматно. Да Ви е сладко!!.
17.03.2013 00:06
1
таня11
таня11
ЗАХАР НА КРЕМА НЕ СЕ СЛАГА......РЕЦЕПТАТА СЪМ Я ПРАВИЛА МНОГО ПЪТИ ТАКА КАКТО ВИ Е НАПИСАНА СЪЖАЛЯВАМ,НО НА МЕН РЕДУВАНЕТО НА БЛАТОВЕТЕ МИ СЕ ПОЛУЧАВА И ТОРТАТА СИ Е АДСКИ ВКУСНА.
23.02.2013 17:52
1
1
Донка
Донка
сега ,слага ли се захар в крема или не се слага???В описанието за приготвяне на крема пише,че се вари "крем ,като в кипналото мляко със захарта и т.н.",кое е вярното?И още нещо–това описание за редуване на блатовете по цвят изобщо не е вярно или поне не до край обяснено,така ,както е описано не се получава шахматен ефект!
23.02.2013 14:17
1
таня11
таня11
Захар на крема не се слага
23.02.2013 04:37
1
Роси
Роси
А захар на крема не се ли слага?
21.02.2013 15:43
1
Мариана
Мариана
търсех рецепта за блатове, и тази ми хареса, направих само блата без какао, сиропирах с компот намазах с заквасена сметана и пудра захар(смесват се) Добавих сладко от смокини, стана вълшебно!!!! Извинявайте много подробности:)) Исках само да благодаря на Таня за страхотната рецепта , най сетне точна рецепта за блатове!!! Благодаря :)))
06.02.2013 19:59
1