Жълт Негрет

10/12/2012
таня11
оттаня11Новак63
"Когато искате да направите впечатление - почерпете със сладкиш Жълт Негрет "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 682
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 6 броя (може и 4)
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 брой, пресят заедно с брашното
  • сироп
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 6 с.л.
  • масло - 1 пакетче краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се приготвя смес, която се изпича в намаслена и набрашнена тава в умерена фурна.

След като се изпече, сладкишът се нарязва на ромбоиди и се оставя да изстине после се залива с сиропа.

Пожелание се поръсва със смлени орехи, бадеми и др.подобни рецепти тук

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Paulina Georgieva
Paulina Georgieva
24.11.2013 14:33
супер
1
0
таня11
таня11
16.08.2013 17:27
СНИМКАТА Е СЛОЖЕНА ОТ САЙТА НЕ СЪМ Я СЛАГАЛА АЗ-И НЕ ВИЖДАМ НИЩО СЛОЖНО В ПРИГОТВЯНЕТО НА СЛАДКИША И ПРОДУКТИТЕ ЗА СИРОПА СЕ ЗАБЪРКВАТ ЗАЕДНО И СЕ СЛАГАТ НА КОТЛОНА ДА СЕ РАЗТОПИ МАСЛОТО
2
0
веселка
веселка
25.07.2013 19:01
А къде е какаото и ако има какао защо се нарича жълт негрет
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв