Ризото с пиле и замразени зеленчуци

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
234
2k
664
1k
3
04/04/2018
"Бързо ризото по изпитана рецепта - насладете се на вкуса "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 436
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган със зехтина се поставя нарязаното филе на късчета. Запържва се леко, след което се добавя лукът, пържи се за кратко.

Следва оризът и когато той стане стъклен се добавят виното, зеленчуците, подправките и малко от водата.

Хубаво е да се ползва бульон-пилешки, гъбен, зеленчуков.

След като оризът е поел почти напълно водата, се долива още от нея и така постепенно - на 3-4 пъти, като винаги водата трябва да се е поела от ориза.

Ризотото обикновено се сервира с настърган пармезан.

Поднася се със свежа салата според сезона.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#254608
Супер рецепта. Аз добавям и малко сметана за готвене 10мин преди да е готово ризотот, накарая поръсвам с пармезан.
0
0