Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Яхния със замразени зеленчуци

Яхния със замразени зеленчуци

Яхния със замразени зеленчуци
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Когато нямате пресни зеленчуци под ръка, пригответе ароматна яхния със замразени зеленчуци по тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава голяма
  • зеленчуци - 400 г замразен микс/ бамя, тиквички, патладжан, зелен фасул/
  • домати - 3 с.л. от консерва
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • универсална подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и го нарежете на ситно. Загрейте олиото в дълбок съд и прибавете лука. Задушете го до омекване.

Прибавете червения пипер и микса от замразени зеленчуци. Разбъркайте и добавете доматите от консерва.

Добавете около 2 ч.ч. топла вода, овкусете със сол и подправки. Похлупете и оставете ястието на тих огън.

След като зеленчуците омекнат и ястието е останало на мазнина, разбийте брашното с малко вода до получаването на кашичка.

Налейте на тънка струйка и разбъркайте. Гответе още 2-3 минути и отстранете яхнията от котлона.

Преди поднасяне, гарнирайте с клонче магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: