Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с пиле и замразени зеленчуци

Талиатели с пиле и замразени зеленчуци

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Талиатели с пиле и замразени зеленчуци
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
09/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Леко и диетично талиателе, от което можете да си похапнете и повечко"

Необходими Продукти

  • талиатели - 300 г (прясна паста)
  • пилешко филе - 1 пеперуда (около 400 г)
  • замразени зеленчуци - 200 г (грах, моркови, броколи)
  • соев сос - 2 с.л.
  • сос от нар - 3 с.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • пармезан - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на дребни хапки. Прибавете към него соевия сос, соса от нар, сол и черен пипер на вкус. Оставете месото в хладилник за 30 минути.

Загрейте олиото и 1 с.л. масло и запържете месото до златисто. Бъркайте периодично.

Щом месото се запържи, добавете малко вода и замразените зеленчуци.

Гответе на слаб котлон, докато водата се изпари и зеленчуците леко омекнат, но все пак да останат хрупкави.

Преди да махнете от котлона, опитайте и ако е необходимо, добавете още малко сол и черен пипер.

Сварете пастата според указанията на опаковката. В моя случай беше готова за 4-5 минути.

Прецедете в гевгир и измийте под течаща вода.

В тенджера загрейте 2 с.л. олио и 1 с.л. масло. Запържете готовата паста за кратко, като бъркате внимателно.

Сервирайте пастата с пиле и замразени зеленчуци поръсена с настърган пармезан.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: