Картофена гръцка яхния с маслини и сирене Фета

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
995
8k
3k
3k
1
06/04/2018
"Не само вегетарианците ще бъдат изкушени от тази ароматна яхния "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо705
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • червени картофи - 1 кг
  • захтин - за готвене
  • чесън - 2 скилиди пресован
  • маслини - 150 г без костилка Каламата
  • домати - 300 мл плътен сос от бутилка
  • риган - 1 ч.л., сух
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер на вкус
  • фета - сирене, натрошено
  • магданоз - наситнен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червените картофи се почистват и нарязват на по-големи кубчета около 4/4 см.

В тенджера с дебело дъно се изсипва зехтинът, поставя се на умерена температура на котлона. Добавят се картофените кубчета, разбърква се, пресован чесън, маслините и се готви за около 3-4 мин при периодично разбъркване.

Посипва се с риган и се добавят доматите (може да се ползват домати от консерва, ако са на кубчета, се пасират), разбърква се. Оставя се да къкри на силно умерен котлон за около 30 мин.

Ако е необходимо, се добавя и 100 мл зеленчуков бульон. Подправя се със сол и черен пипер.

Сервира се в купички, поръсва се с натрошено сирене Фета и наситнен магданоз.

Източник: All Recipesi

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар