Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Гръцка картофена яхния с праз

Гръцка картофена яхния с праз

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Гръцка картофена яхния с праз
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Лесна и толкова вкусна гръцка картофена яхния с праз, ще питате за втора порция"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр. средни по големина
  • олио - 1 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чесън - 4 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и измийте 6 картофа с еднакъв размер.

В тенджера налейте олиото и нарежете праза на ситно, чушката и чесъна на малки кубчета.

Прибавете нарязаните картофи и черния пипер, затворете капака на тенджерата и задушете за около 5 минути, като периодично разбърквате.

Добавете доматеното пюре и червения пипер, разбъркайте и веднага налейте гореща вода, колкото леко да се покрият картофите.

Посолете на вкус и оставете яхнията да ври на бавен огън, периодично разбърквайте до омекване и частично разлагане на картофените кубчета.

Поръсете яхнията с риган, разбъркайте и оставете ястието да се задуши за 10 минути преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: