Начин на приготвяне
Във вряща подсолена вода сварете пастата според указанието на опаковката. Прецедете я през гевгир. Сложете в купа и полейте с 2-3 с.л. зехтин. Объркайте добре и оставете настрана да се охлади.
Нарежете на кубчета патладжана. Посолете и оставете за 20 мин. докато се отцеди горчивата вода.
Подсушете кубчетата с кухненска салфетка. Изпържете патладжана в сгорещено олио до приятен загар. Извадете на салфетка. Нарежете сиренето на кубчета. Сложете го в купата с паста.
Поръсете с наситнен пресен босилек, овкусете с щипка черен пипер. Добавете шепа маслини. Хомогенизирайте добре продуктите.
Приберете купата в хладилник за час, а след това поднесете като лек обяд или вечеря с чаша бяло вино!
Да ви е сладко!