Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Картофена яхния с яйце и сирене

Картофена яхния с яйце и сирене

Картофена яхния с яйце и сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
7-8
"Една рецепта от кухнята на баба, защото баба готви най-големите вкусотии"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.5 кг
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.средно големи
  • домати - 150 гр.
  • магданоз - половин връзка
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - колкото е необходимо
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещеното олио се запържват ситно нарязания лук, дръжките на магданоза и ситно нарязаните моркови на колелца.

Прибавя се червения пипер и веднага след него картофите, нарязани на едро. Залива се с топла вода, около 2 пръста над нивото на картофите, посолява се на вкус и се оставя да ври до готовност на картофите.

Слагат се доматите и се оставя да поври още 5-8 минутки. Накрая се чуква яйцето върху врящата яхния, бърка се до готовност и се маха от огъня. Поръсва се със ситно нарязания магданоз и малко черен пипер.

Сервира се с тънка плочка сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
56
41
30
21
10
Дай твоята оценка: