Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница без яйца

Баница без яйца

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Баница без яйца
Снимка: Мина Димитрова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Баница без яйца - мисия не само възможно, но и много вкусна -"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • сирене - 350 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите за баница се навиват на руло и се нарязват на ленти с дебелина около един сантиметър.

Тавата се намазва с мазнина и се разпръскват нарязаните ленти от корите за баница. Сиренето се натрошава и се разпръсква между лентите от кори.

Олиото се загрява до силно горещо, /пробва се с много малко парченце от кората за баница, то трябва да започне да се пържи/.

Сгорещеното олио се полива равномерно върху тавата с наредени кори за баница и сирене. Корите веднага променят цвета си от горещото олио. След това наливате и водата.

Баницата се пече в предварително загрята фурна около 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: