Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Точена баница с яйца

Точена баница с яйца

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Точена баница с яйца
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Точенето на баници не е само за майсторите - вижте как се прави вкусна точена баница с яйца"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • вода - 250 мл
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 600 - 700 г
  • Плънка
  • сирене - 300 г натрошено
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 3/4 коф.
  • Още
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • олио - 200 мл. за намазване на корите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто, като разбиваме яйцата, солта, олиото, оцета и топла вода. Разбърква се и се прибавя пресято брашно.

Замесва се средно твърдо тесто. Разделя се на 8 или 10 части. Намазват се с мазнина и се оставят за 30 минути да си починат, за да са еластични. Прави се плънка, като всичко се смесва.

Взима се една част и се разплесква и раздърпва на тънка кора, поръсва се с олио и плънка и се завива се на руло с помощта на кърпа.

Същото се прави и с останалите части. Нареждат се в намазнена тава, като се почва от външния край и се завършва към средата.

Баницата се намазва с разбито яйце и се пече в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути.

После точената баница се напръсква с малко вода и се покрива за около 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: