Постен Селски Лучник

11/04/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо280
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Добавете в него маята. Прибавят се яйцето, шарената сол, готварската сол, захарта, олиото, киселото мляко и 150 мл хладка вода. Замесва се меко тесто.

В подходящ съд задушете лука с масло, след което сложете нарязаните чушки вътре и оставете да покъкри 5 минути. След това прибавете подправките и сиренето и разбъркайте добре.

Разделете тестото на две части. Едната част разстелете в тавичка, предварително намазнена.

Изсипете плънката и завийте с другата част от тестото, като крайчетата трябва да се доближат.

Може да ги прищипете с вилица, за да не излезе плънката извън тестото.

Намажете с яйце и печете до кафява коричка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар