Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рулца»Рулца с патладжан и извара

Рулца с патладжан и извара

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7795k1k4k11
Рулца с патладжан и извара
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
29/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Чудно вкусни рулца от патладжан с ароматен доматен сос"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • домати - 1 - 2 бр.
  • зехтин
  • пармезан
  • Плънка
  • извара - 200 грама
  • лайм - ½ бр., сок
  • чесън - 1 скилидка
  • мащерка - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
  • Доматен сос
  • консерва домати - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • захар - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • босилек - 1 ч.л.
  • риган - ½ ч.л.
  • розмарин - ½ щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват по дължина, стават 8-10 ленти. Поръсват се със сол, черен пипер и малко зехтин. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна около 20-30 минути или докато омекнат.

През това време към изварата се добавя наситнен чесън, мащерка, сокът от лайм и се овкусява със сол и черен пипер.

За доматения сос се запържва леко наситненият чесън, след което се добавят доматите.

Прибавят се подправките - от захарта до розмарина. Оставя се да поври за няколко минути докато поизври част от водата.

Върху готовите патладжанени ленти в единия край на всяка се слага част от изварената плънка. Всяка лента се завива на руло.

В тавичка се разпределя ⅔ от доматения сос. Подреждат се кръгчета от домата. Върху всяко кръгче се слага по 1 рулце.

Отгоре се разпределя останалият доматен сос и се поръсва с пармезан.

Запича се за около 10-15 минути.

Рулцата с патладжан и извара са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: