Начин на приготвяне
Патладжаните се нарязват по дължина, стават 8-10 ленти. Поръсват се със сол, черен пипер и малко зехтин. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна около 20-30 минути или докато омекнат.
През това време към изварата се добавя наситнен чесън, мащерка, сокът от лайм и се овкусява със сол и черен пипер.
За доматения сос се запържва леко наситненият чесън, след което се добавят доматите.
Прибавят се подправките - от захарта до розмарина. Оставя се да поври за няколко минути докато поизври част от водата.
Върху готовите патладжанени ленти в единия край на всяка се слага част от изварената плънка. Всяка лента се завива на руло.
В тавичка се разпределя ⅔ от доматения сос. Подреждат се кръгчета от домата. Върху всяко кръгче се слага по 1 рулце.
Отгоре се разпределя останалият доматен сос и се поръсва с пармезан.
Запича се за около 10-15 минути.
Рулцата с патладжан и извара са готови.