Начин на приготвяне
Хидратирайте желатина в студена вода според указанията на производителя.
Загрейте млякото, водата и киселото мляко със захарта и меда. Нарежете едната круша на малки кубчета и сложете и нея на огъня в течността. Така и тя ще пусне аромата си.
Когато е на път да заври, отстранете от котлона и щом желатинът се хидратира, го сложете и разбъркайте.
Разсипете в чашки - 3-4 на брой се получават от това количество продукти.
Щом изстине приберете в хладилник, за да се желира.
За да обърнете в чинийка желето, минете по ръбовете на чашката с навлажнен нож и после хубаво тръснете, за да падне в чинията.
Поднесете със тънки резенчета от другата круша.
Ако не сервирате на момента, поръсете крушата със лимонов сок, за да не потъмнява.
Лек, лесен и вкусен десерт!
Лесното Желе от Круши е готово.
Коментари