Лесно Чеверме

Лесно Чеверме
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
310 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • агне - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посоляваме агнето обилно.

На дълъг прът, го нанизваме като краката се забождат с пирони за кола или с помощта на тел ги завързваме добре.

Палим огън, като получената жар разпределяме при краката и главата, а под корема поставяме камъни, за да го предпазват от изгаряне.

Агнето печем, като непрекъснато въртим в продължение на 4-5 часа.

Постоянно поддържаме огъня на чевермето, като от време на време прибавяме жар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: