Начин на приготвяне
Маслото оставете предварително на стайна температура, за да омекне.
Наситнете магданоза, пресовайте скилидките чесън. Смесете ги с маслото, добавете естрагона, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте хубаво до получаването на хомогенна смес.
Празните черупки от охлювите измийте старателно и за всеки случай кипнете във вряща вода. Отцедете ги от водата и във всяка сложете по една ядка от предварително сварените и почистени охлюви.
Напълнете черупките със маслената смес, като използвате малка кафена лъжичка, за да запечатате добре отворите.
В тавичката, в която ще ги печете, изсипете едрата морска сол и я разстелете.
Направете дупчици или гнезда в нея, в които ще сложите охлювите с отвора нагоре. По този начин маслото няма да изтече при печенето.
Сложете тавичката в силно загрята фурна и запечете за 5-6 минути.
Сервирайте този френски деликатес в порционни чинии, като охлювите трябва да бъдат 13 в порция.
И да не забравите бялото вино!
Добър апетит и наздраве!
Охлювите по бургундски са готови.