Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Охлюви по бургундски

Охлюви по бургундски

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Охлюви по бургундски14 / 14
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
26 мин.
Порции
1
"Обявяваме дни на отворените врати на Френската кухня с това вкусно изкушение - Охлюви по бургундски"

Необходими Продукти

  • охлюви - 13 бр., предварително сварени и почистени + черупките
  • масло - 125 г
  • чесън - 3 скилидки, пресовани
  • магданоз - 1 връзка, ситно накълцан
  • естрагон - няколко щипки, сух
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • морска сол - 1 пакет едра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото оставете предварително на стайна температура, за да омекне.

Наситнете магданоза, пресовайте скилидките чесън. Смесете ги с маслото, добавете естрагона, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте хубаво до получаването на хомогенна смес.

Празните черупки от охлювите измийте старателно и за всеки случай кипнете във вряща вода. Отцедете ги от водата и във всяка сложете по една ядка от предварително сварените и почистени охлюви.

Напълнете черупките със маслената смес, като използвате малка кафена лъжичка, за да запечатате добре отворите.

В тавичката, в която ще ги печете, изсипете едрата морска сол и я разстелете.

Направете дупчици или гнезда в нея, в които ще сложите охлювите с отвора нагоре. По този начин маслото няма да изтече при печенето.

Сложете тавичката в силно загрята фурна и запечете за 5-6 минути.

Сервирайте този френски деликатес в порционни чинии, като охлювите трябва да бъдат 13 в порция.

И да не забравите бялото вино!

Добър апетит и наздраве!

Охлювите по бургундски са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: