Начин на приготвяне
Нарежете бекона на жулиени и го запържете. Извадете го в чиния, а в същия тиган сипете зехтин или олио и запържете едро нарязаното месо. След като се позапържи, го извадете в чиния.
Долейте малко мазнина в тигана и запържете лука, нарязан на полумесеци и морковите.
След няколко минути върнете бекона и телешкото в тигана. Налейте бульона, виното, доматеното пюре и подправките. Ястието се оставя да поври 10-15 минути.
След това се похлупва и се слага във фурната на 190-200 градуса, около 2часа. Ако е необходимо, по време на готвенето може да долеете вода.
След около два часа извадете ястието от фурната и към него прибавете лукчетата и гъбите, нарязани на полумесеци. Долейте още малко бульон или вода и върнете обратно във фурна за още 35-40 минути.
Извадете от фурната и поръсете с нарязан на ситно магданоз. Сервирайте със сварена паста или картофено пюре.
Рецептата за Телешко по Бургундски ала Джулия Чайлд
Коментари