Начин на приготвяне
Замразените плодове оставете на стайна температура върху кухненска абсорбираща течности хартия. Трябва да се отпуснат и да се разтопи, ако има скреж или лед по тях.
Разбийте яйцето със захарта, солта и ванилията до побеляване. Сипете киселото мляко и олиото и продължете разбиването докато сместа стане хомогенна.
Добавете брашното с бакпулвера, пресявайки на части към сместа и разбърквайки с дървена или силиконова лъжица до цялостното усвояване на брашното.
Във намаслени и набрашнени формички за мъфини или такива от хартия слагайте по няколко плодчета (ако ползвате кисели такива, озахарете ги предварително), сипвайте от сместа, без да пълните догоре, и завършвайте с още плодчета.
По желание може да поръсите със филирани бадеми или чиа семенца.
Печете за около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
След като са готови, изключете фурната, оставете вратичката открехната, без да вадите мъфините - така, докато изстинат.
Бързите Мъфини със Замразени Плодове са готови.