Свински медальон с гъби

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99071058941
17/04/2018
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо863
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско бонфиле - 1 бр. около 500 г
  • прошуто - 30 г
  • бекон - 50 г
  • горски гъби - 50 г
  • печурки - 4 бр. големи
  • лук - 2 големи глави, шалот
  • соев сос - около 2 с.л. на вкус
  • сос уорчестър - около 2 с.л. на вкус
  • сметана - 200 мл, растителна
  • марсала - 70 мл вино за фламбиране
  • салвия - листа от
  • зехтин - за готвене
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се почиства от всякакви жилки и малките мазнини по него и се разрязва на 4 до 5 равни части напречно на мускулните влакна.

Парчетата месо се потупват с пръсти, за да добият формата на медальони, и се овкусяват със сол и черен пипер.

Поставят се в тиган с малко зехтин да се запечатат за кратко от всички страни.

Когато се получи хубав загар отвсякъде, се изваждат от тигана и върху всяко парче месо се поставя по едно листо от салвия, загъват се в парче прошуто, а отгоре се загъва парче бекон. Забожда се с клечки за зъби.

Парчетата месо се връщат в тигана заедно с нарязаните печурки. Когато придобият лек загар, се прибавят и горските гъби и лукът. Задушава се на умерен котлон до омекване на лука.

Залива се с 70 мл вино Марсала, фламбира се, изчакват се 15 секунди и веднага се прибавя соевият сос и сос Уорчестър, разбърква се внимателно, за да не се наранят гъбите, и се излива сметаната.

Внимателно се разбърква и се оставя се на котлон за около 2-3 мин, за да се сгъсти сосът.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар