Пилешки медальон

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пилешки медальон
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Предлагаме на вашето внимание едно истинско кулинарно бижу"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г филе
  • кашкавал - 50 г
  • брашно - 1/2 ч.ч. + 2 с.л.
  • доматен сок - 200 мл
  • гъби - 150 г, консервирани
  • шунка - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 2 бр. филия
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От пилешкото филе оформете тънки пържоли.

Върху всяка пържола сложете парче кашкавал и завийте хубаво на топки. Оваляйте ги в брашното (1/2 ч.ч) и изпържете до зачервяване.

Разбийте яйцето и потопете всяка филия хляб в него. Изпържете ги до златисто.

За соса запържете гъбите и шунката. Поръсете с брашното и добавете доматения сок (ако стане много гъсто, прибавете вода).

Посолете и поръсете с черен пипер.

В подходяща чиния сложете пържена филия, върху нея поставете пилешкото филе и полейте с доматен сос.

Пилешкият медальон е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: