Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Будапещенски медальон

Будапещенски медальон

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Будапещенски медальон1 / 2
13/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 800 г филе
  • говежди кости - 300 г
  • гъши дроб - 200 г
  • сланина - 100 г пушена
  • чушки - 2 бр.
  • гъби - 200 г печурки
  • домати - 1 бр.
  • грах - 150 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • масло - 60 г
  • олио - 80 мл
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и запържете в него ситно нарязания лук, докато не стане прозрачен. Добавете червен пипер на вкус, говеждите кости и вода, колкото да ги покрие. Посолете и варете 45-50 минути на умерен огън под похлупак.

Сгорещете олиото и запържете в него нарязаната на ситно сланина. Когато се запържи равномерно сложете малко от костния бульон и зеленчуците, без граха, нарязани ни ситно. Сега е момента да добавите и гъшия дроб. Пържете до покафеняване на зеленчуците.

Последно сложете граха и задушавайте до омекването им.

Нарежете говеждото филе на филийки с дебелина 2 см. Запържете ги в силно сгорещена мазнина.

Поднесете филето върху канапе от зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: