Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки медальон в було на скара

Телешки медальон в було на скара

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Телешки медальон в було на скара
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Такава вкусотия няма как да запазите в тайна. Щом я надушат съседите, веднага се се строят край масата"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г
  • свинско було - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л
  • универсална подправка - 1 ч.л. подправка за скара
  • кашкавал - 50 г /настърган/
  • кисели краставички - 3 бр.
  • кимион - 1 щипка /млян/
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се смила на машинка за мелене на месо.

Към него се добавят подправките, ситно нарязаните краставички, пресованият чесън и настърганият кашкавал. Всичко това се обърква на ръка и се оставя да поеме съставките си за 15 минути.

Свинското було се разстила на плот и с влажни ръце се взема от телешката смес /около шепа/ и се завива добре в булото, като се разплесква добре. Така се завива цялото количество от смляното месо.

Пече се на скара на дървени въглища за по 7-8 минути от всяка страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: