Свински медальон с гъби

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Свински медальон с гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 1 бр. около 500 г
  • прошуто - 30 г
  • бекон - 50 г
  • горски гъби - 50 г
  • печурки - 4 бр. големи
  • лук - 2 големи глави, шалот
  • соев сос - около 2 с.л. на вкус
  • сос уорчестър - около 2 с.л. на вкус
  • сметана - 200 мл, растителна
  • марсала - 70 мл вино за фламбиране
  • салвия - листа от
  • зехтин - за готвене
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското бонфиле се почиства от всякакви жилки и малките мазнини по него и се разрязва на 4 до 5 равни части напречно на мускулните влакна.

Парчетата месо се потупват с пръсти, за да добият формата на медальони, и се овкусяват със сол и черен пипер.

Поставят се в тиган с малко зехтин да се запечатат за кратко от всички страни.

Когато се получи хубав загар отвсякъде, се изваждат от тигана и върху всяко парче месо се поставя по едно листо от салвия, загъват се в парче прошуто, а отгоре се загъва парче бекон. Забожда се с клечки за зъби.

Парчетата месо се връщат в тигана заедно с нарязаните печурки. Когато пържолите придобият лек загар, се прибавят и горските гъби и лукът. Задушава се на умерен котлон до омекване на лука.

Залива се с 70 мл вино Марсала, фламбира се, изчакват се 15 секунди и веднага се прибавя соевият сос и сос Уорчестър, разбърква се внимателно, за да не се наранят гъбите, и се излива сметаната.

Внимателно се разбърква и се оставя се на котлон за около 2-3 мин, за да се сгъсти сосът.

Свинският медальон с гъби е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: