Начин на приготвяне
Свинското бонфиле се почиства от всякакви жилки и малките мазнини по него и се разрязва на 4 до 5 равни части напречно на мускулните влакна.
Парчетата месо се потупват с пръсти, за да добият формата на медальони, и се овкусяват със сол и черен пипер.
Поставят се в тиган с малко зехтин да се запечатат за кратко от всички страни.
Когато се получи хубав загар отвсякъде, се изваждат от тигана и върху всяко парче месо се поставя по едно листо от салвия, загъват се в парче прошуто, а отгоре се загъва парче бекон. Забожда се с клечки за зъби.
Парчетата месо се връщат в тигана заедно с нарязаните печурки. Когато пържолите придобият лек загар, се прибавят и горските гъби и лукът. Задушава се на умерен котлон до омекване на лука.
Залива се с 70 мл вино Марсала, фламбира се, изчакват се 15 секунди и веднага се прибавя соевият сос и сос Уорчестър, разбърква се внимателно, за да не се наранят гъбите, и се излива сметаната.
Внимателно се разбърква и се оставя се на котлон за около 2-3 мин, за да се сгъсти сосът.
Свинският медальон с гъби е много вкусен.