Начин на приготвяне
Разбъркайте брашното с маслото, нарязано на кубчета, солта и 150 гр. захар. Оформете кладенче в средата на тестото, сипете млякото и жълтъка и разбъркайте всичко, но без много да го месете. Оставете го на хладно.
Обелете ябълките и ги полейте със сок от лимон. Изрежете вътрешността им и ги разрежете на парчета. Пригответе карамел със 100 гр. захар и 80 гр. масло. В същия съд, кръгла тавичка, наредете половината ябълки, изсипете карамела. Оставете да се втвърди, след което наредете и останалата част от ябълките.
Разстелете тестото на тънко върху ябълките. Остатъкът от тестото може да се замрази за друг път.
Печете във фурна при 180 градуса. Обърнете опечения сладкиш в голяма чиния.
Вместо ябълки можете да използвате други плодове в плодовия сладкиш. Плодове от компот също стават - круши, кайсии, праскови за приготвянето на тази френска торта с ябълки.
Коментари