Френска торта с ябълки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Френска торта с ябълки1 / 2
03/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Чудо е как при толкова вкусни сладкиши французойките успяват да запазят добрата си фигура!"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 гр.
  • масло - 125 гр.
  • захар - 250 гр.
  • сол - 5 гр.
  • прясно мляко - 50 гр.
  • яйца - 1 бр.
  • ябълки - 1 кг.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте брашното с маслото, нарязано на кубчета, солта и 150 гр. захар. Оформете кладенче в средата на тестото, сипете млякото и жълтъка и разбъркайте всичко, но без много да го месете. Оставете го на хладно.

Обелете ябълките и ги полейте със сок от лимон. Изрежете вътрешността им и ги разрежете на парчета. Пригответе карамел със 100 гр. захар и 80 гр. масло. В същия съд, кръгла тавичка, наредете половината ябълки, изсипете карамела. Оставете да се втвърди, след което наредете и останалата част от ябълките.

Разстелете тестото на тънко върху ябълките. Остатъкът от тестото може да се замрази за друг път.

Печете във фурна при 180 градуса. Обърнете опечения сладкиш в голяма чиния.

Вместо ябълки можете да използвате други плодове в плодовия сладкиш. Плодове от компот също стават - круши, кайсии, праскови за приготвянето на тази френска торта с ябълки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
511
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ани
Ани
Аз го направих, стана страхотен сладкиш. Нищо не залепва, единствено карамела си го направих само със захар без масло.
06.02.2016 21:05
1
Поли
Поли
Страхувам се, че карамела ще залепне и сладкишът няма да може да се извади от формата. Някой пробвал ли е?
20.09.2013 10:52
1
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
А маслото в карамела влиза ли в тези 125 гр. от необходимите продукти или е 1 пак. масло за тестото+80 гр. за карамела?
27.01.2013 17:25
гинка
гинка
Това за количеството захар беше добавено след моя коментар
15.02.2012 10:04
михаела
михаела
как да не пише? 150 г в кексовото тесто и 100 г за карамела...общо 250 г, както пише в продуктите
14.02.2012 15:46
ginka
ginka
В рецептата не пише колко захар се слага, можте ли да уточните ?
13.02.2012 18:09