Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Френска торта с лек крем

Френска торта с лек крем

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Френска торта с лек крем1 / 2
30/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 200 г
  • масло - 100 г
  • сметана - 2 с.л.
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • мед - 1 с.л.
  • за крема
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 100 г
  • извара - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се крем, като яйцето се смесва със захарта, добавя се брашното и омекналото масло. Добавя се изварата и кремът се загрява на бавен огън. Първоначално е течен, но постепенно се сгъстява, като непрекъснато трябва да се бърка.

Замесва се тесто, като всички продукти за тестото се смесват. Тестото се разделя на пет части, разточват се и се пекат поотделно по около 15 минути на 180 градуса.

Топлите блатове се мажат с топлия крем и се оставят на стайна температура за 2 часа, а след това се оставят за 4 часа в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
50
43
31
20
10
Дай твоята оценка: