Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Френска торта по селски

Френска торта по селски

ВасилВасил
Новак
834
Френска торта по селски1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Една от изпитаните рецепти, по които бабите французойки приготвят торти за внуците си"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 150 г
  • масло - 50 г
  • мед - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • брашно - 400 г .
  • За крема
  • сметана - 900 мл. заквасена
  • захар - 200 г
  • орехи - и(или) лешници, на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето и захарта се разбиват, постепенно се долива и млякото, добавя се медът, содата и маслото.

Така приготвената смес се слага на котлона да ври на бавен огън до получаването на карамелен цвят.

Докато е още топла, в сместа се добавя брашното и се омесва тесто. Разточват се кори с дебелина 3-4 мм.

Пекат се в предварително загрята фурна на 200°C за около 8-10 мин. или до готовност. За предпочитане е корите да не са повече от 5 бр.

След като изпечем корите, разбиваме заквасената сметана със захарта (на ръка, защото става много течна с миксер).

Докато са още топли корите, редим: кора, крем и поръсваме с орехи, така до изчерпване на корите. По желание може да се добави и сладко от боровинки.

Вече готовата селска торта се фолира и се оставя в хладилника за няколко часа, а най-добре за една нощ.

Френската торта по селски е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
44
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Васил
Васил
Радвам се че ви харесва :)
11.11.2017 18:01
Мариана Дамянова
Мариана Дамянова
Вече ни е любимата торта!!!Страхотна е благодаря за тази рецепта!
16.04.2017 18:21
1
Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
Торта с невероятен вкус!
28.09.2016 18:40
1
Магданозка
Магданозка
Получи се добре.Аз я правя с бисквити и същия крем.
28.09.2016 18:21
1
Иво Маринов
Иво Маринов
Много вкусна торта, бях я забравил. Благодаря.
29.05.2016 11:28
1
ИВА
ИВА
Тортата е невероятно вкусна.Аз съм я приготвяла и да ви кажа,не може да изкара 24ч. в хладилника,всичко се изяжда.
05.03.2015 17:42
4