Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Капанска Баница

Капанска Баница

Капанска Баница
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Ето на това му казваме баница един път - опитваш и не искаш да погледнеш друга"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет фини
  • яйца - 8 бр.
  • сирене - 200 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • масло - 50 г
  • газирана вода - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте три яйца в купа. Прибавете олиото и натрошете сиренето. Разбъркайте.

Намажете тавата за печене с масло. Сложете кора, поръсете с плънка, после пак кора и плънка. Работете така до изчерпване на продуктите, като най-отгоре завършите с кора.

Нарежете баницата на ромбоиди.

Разбийте останалите 5 яйца с газираната вода. Полейте баницата в между прорезите.

Изпечете баницата до готовност в загрята фурна до 200 градуса.

Капанската Баница е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: