Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Италиански наденички с домати

Италиански наденички с домати

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Италиански наденички с домати
Снимка: Зори
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Сервирайте наденичките с доматения сос и им се насладете в компанията на чаша хубаво вино."

Необходими Продукти

  • италианска наденица - 300 г (Salsiccia) сурова
  • бяло вино - 2 ч.ч. или вода
  • домати - 450 г
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 30 мл екстра върджън
  • лук - 1 глава
  • босилек - пресен
  • магданоз - пресен
  • риган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оригиналното име на рецептата е Salsiccia con pomodorini in padella

Разделете наденичките и ги поставете в тиган с една чаша вода или бяло вино, по ваш избор. Задушавайте на слаб котлон 15 минути.

След това прободете на едно-две места с вилица и ги обърнете.

Когато водата или бялото вино изври, извадете наденичките и прехвърлете в чиния.

Обелете скилидките чесън и лука, измийте босилека и магданоза.

Поставете зехтина в незалепващ тиган с чесъна и наситнения лук и запържете.

Добавете обелените и нарязани на кубчета домати, пресен босилек и магданоз, риган, сол на вкус.

Оставете соса да къкри около 15 минути на слаб котлон.

Върнете в соса наденичките, поставете капак и гответе на слаб котлон за още 15 минути.

Обърнете наденичките по средата на готвенето.

Изключете котлона, добавете още босилек и магданоз и разбъркайте.

Сервирайте наденичките с доматения сос и им се насладете в компанията на чаша хубаво вино, а за гарнитура можете да поднесете едни картофи соте или гъбки в масло.

Buon appetito!

Италианските наденички с домати са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: