Начин на приготвяне
Оригиналното име на рецептата е Salsiccia con pomodorini in padella
Разделете наденичките и ги поставете в тиган с една чаша вода или бяло вино, по ваш избор. Задушавайте на слаб котлон 15 минути.
След това прободете на едно-две места с вилица и ги обърнете.
Когато водата или бялото вино изври, извадете наденичките и прехвърлете в чиния.
Обелете скилидките чесън и лука, измийте босилека и магданоза.
Поставете зехтина в незалепващ тиган с чесъна и наситнения лук и запържете.
Добавете обелените и нарязани на кубчета домати, пресен босилек и магданоз, риган, сол на вкус.
Оставете соса да къкри около 15 минути на слаб котлон.
Върнете в соса наденичките, поставете капак и гответе на слаб котлон за още 15 минути.
Обърнете наденичките по средата на готвенето.
Изключете котлона, добавете още босилек и магданоз и разбъркайте.
Сервирайте наденичките с доматения сос и им се насладете в компанията на чаша хубаво вино, а за гарнитура можете да поднесете едни картофи соте или гъбки в масло.
Buon appetito!
Италианските наденички с домати са готови.