Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Домати»Печени домати по италиански

Печени домати по италиански

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Печени домати по италиански1 / 2
09/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • олио - 1 ч.л.
  • домати - 4 бр. големи
  • сол
  • галета - 50 г
  • див лук - 1 с.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • гъби - 125 г нарязани
  • черен пипер
  • пармезан - 30 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса и намазнете с малко олио тавичка за печене. Изрежете капачетата на доматите и внимателно издълбайте вътрешността им.

Посолете доматите отвътре, обърнете ги наобратно и ги оставете да се отцеждат, докато приготвите плънката.

Смесете вътрешността от доматите с галетата, подправките и гъбите, овкусете със сол и черен пипер.

Наредете доматите в намазнената тавичка, напълнете ги със сместа и поърсете с настъргания пармезан. Запечете ги за 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: