Начин на приготвяне
Обелете и нарежете картофите на филийки или едри полумесеци. Разпределете ги в тавичка и разбъркайте със зехтин, сол и подправките. Между парченцата картофки сложете и чесън, нарязан на едро.
Залейте с около 1 ч.ч. вода и поставете в загрята на 200 градуса фурна докато хванат леко златиста коричка (без да ги препичате прекалено).
Извадете от фурната и върху картофите положете двете парчета риба, поръсете и нея със сол, зехтин и от подправките- само сух копър.
Сложете да се пече за около 10 минути на същите градуси.
Аз обичам сьомгата да ми е крехка, но ако искате по- препечена, то малко увеличите минутките.
Поднесете ястието топло със свежа салата и парченца лимон по желание.
Добър апетит!