Лефер на скара

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Лефер на скара1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Леферът е от онези риби, които се приготвят отлично на скара! Опитайте и ще се уверите сами!"

Необходими Продукти

  • лефер - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • лимони - 2 бр.
  • магданоз - 1/3 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се по-едри риби, добре се почистват отвсякъде, но се оставят главите и опашките.

По повърхността им се правят леки прорези с нож. Поръсват се отвън и вътре със сол, черен пипер и се поливат с лимонов сок.

След 20-тина минути се намазват с олио и се мятат на загрян грил с подмазнени реотани. Когато хванат загар от едната страна, се обръщат да се опекат и от другата.

Леферът на скара се поднася с резени лимон, клонки магданоз и гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: