Начин на приготвяне
Настържете морковите на едро ренде. Разбийте яйцата, прибавете захарта и бъркайте, докато сместа стане на гладък крем.
Добавете олиото и отново разбъркайте. Прибавете настърганите моркови.
Пресейте брашното, содата и солта направо над купата, в която бъркате. Добавете канелата, подправките и нарязаните орехови ядки. Разбъркайте докато сместа се хомогенизира.
Подмажете правоъгълна тавичка и застелете с хартия за печене. Изсипете сместа и печете в загряна фурна на 150 градуса за около 1 час.
Оставете готовия блат да се охлади напълно. През това време си пригответе глазурата.
Настържете на фино ренде портокаловата кора. Към нея прибавете пудрата захар и крема сиренето. Разбъркайте.
Глазурата става доста сладка, така че може да намалите захарта. Намажете блата с глазурата и поставете в хладилник за малко.
Бон апети!