Морковена торта Рудолф

Морковена торта Рудолф
Снимка: Росица Петрова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
9
"Гарантиран великолепен резултат - опитайте страхотната морковена торта на Рудолф"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 150 мл
  • кафява захар - 200 г
  • моркови - 300 г (настъргани)
  • брашно - 175 г ( с набухвател)
  • орехи - 75 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • подправки - 1 ч.л. смес от канела, бахар, индийско орехче
  • сол - 1 щипка
  • за глазурата
  • крема сирене - 100 г
  • портокали - кората на 1 портокал
  • пудра захар - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете морковите на едро ренде. Разбийте яйцата, прибавете захарта и бъркайте, докато сместа стане на гладък крем.

Добавете олиото и отново разбъркайте. Прибавете настърганите моркови.

Пресейте брашното, содата и солта направо над купата, в която бъркате. Добавете канелата, подправките и нарязаните орехови ядки. Разбъркайте докато сместа се хомогенизира.

Подмажете правоъгълна тавичка и застелете с хартия за печене. Изсипете сместа и печете в загряна фурна на 150 градуса за около 1 час.

Оставете готовия блат да се охлади напълно. През това време си пригответе глазурата.

Настържете на фино ренде портокаловата кора. Към нея прибавете пудрата захар и крема сиренето. Разбъркайте.

Глазурата става доста сладка, така че може да намалите захарта. Намажете блата с глазурата и поставете в хладилник за малко.

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: