Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в купа, вътре слагаме маята и солта и разбъркваме много добре. Стопляме леко прясното мляко и добавяме захарта да се разтвори. Правим дупка в брашното и добавяме млякото.
Прибавяме и едно яйце. Разбъркваме много добре сместа с лъжица. Добавяме пакетче жълти стафиди. Обелваме една зелена ябълка на малки кубченца и прибавяме и нея вътре. Объркваме всички продукти.
Покриваме с кърпа и оставяме на топло да втаса за около 40 мин.Тестото е лепкаво и с удвоен обем. Слагаме олио в тенджерка или дълбок тиган на котлона да се сгорещи.
От полученото тесто с намазнена с олио супена лъжица загребваме и слагаме да ги пържим. Обръщаме после и от другата страна докато придобият златист цвят. Обръщаме ги с две вилици внимателно. Всичко се повтаря докато тестото за поничките свърши.
Получавате се кръгли и рошави понички. Подреждаме ги в купа и поръсваме с пудра захар. Рецептата е от Пекарната на Рудолф. Хапваме с кафе. Да ви е сладко!