Начин на приготвяне
Измийте доматите, изрежете им капаче и внимателно издълбайте вътрешността.
Запазете капачетата и сърцевината.
Пресовайте скилидките чесън, нарежете на ситно босилека. Добавете ги към надробеното сирене, добавете настъргания пармезан, сърцевината на домата, разбитото яйце, чер пипер и зехтина. Разбъркайте хубаво.
Напълнете издълбаните домати с получената плънка и похлупете с капачето.
Прехвърлете ги в тавичка, полейте ги с тънка струйка зехтин и ги запечете във фурната за около 30 минути на 160 градуса.
Сервирайте пълнените домати домати топли или охладени, като предястие или гарнитура.
Печените фаршировани домати са много вкусни.
Ако имате домати под ръка, препоръчваме да опитате и рецептите ни за ориз с домати и кюфтета с доматен сос.