Начин на приготвяне
Лукът се запържва съвсем леко в предварително загрят тиган. След това в тенджера с вода се слага нарязаният на две-три морков, придружен от лука и се оставя да ври. Посолява се.
След около 10-15 минути се прибавя и оризът - той трябва да е предварително измит и изчистен. Към бульонът се прибавя малко от маслото. Оставя се да поври докато оризът започне да набъбва.
След това се прибавя картофът, който също не е необходимо да бъде нарязан на ситно, тъй като накрая супата ще се пасира.
Когато и картофът се свари, спанакът се измива и се слага в тенджерата. След около 2-3 минути, но не по-късно, супата се отстранява от котлона.
Зеленчуците и оризът се слагат в блендер, заедно с част от бульона, и към сместа се прибавя и останалото масло.
Всичко се разбива до получаването на кремава консистенция.
Спаначената супа се сервира топла, а най-отгоре се гарнира с 2 супени лъжици кисело мляко за всяка порция.
Спаначената крем супа с кисело мляко е готова.