Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Английска картофена салата

Английска картофена салата

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85457119
Английска картофена салата2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Стоим и се чудим - на кралските сватби в Английския двор предлагат ли от тази вкусна английска картофена салата"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • майонеза - 125 г
  • кисело мляко - 30 г
  • лимони - 2 бр.
  • копър - 1 щипка
  • магданоз - 1 щипка
  • лук - 1 глава
  • зехтин - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, но трябва да не се разпадат. Ако кората им е по-фина, не се маха. След като се сварят се махат от котлона и се оставят настрана.

През това време се прави сос от майонезата, киселото мляко и зехтинът. Към тях се добавя и наситнения на кубчета кук. Копърът и магданозът се нарязват на ситно и се оставят настрани.

Към млечния сос се прибавя сокът и по желание кората на единия от лимоните. След това сосът се оставя в хладилник, за да поеме вкусовете на продуктите в него.

Картофите се нарязват на кубчета и се посоляват. Към тях може да се прибави още малко зехтин. С част от копъра и всичкия магданоз се овкусяват.

След това сосът се изважда от хладилника и се прибавя към картофите. Всичко се обърква много добре, като след това отново се връща да престои в хладилник поне за 1-2 часа.

При сервиране картофената салата се поръсва с другата част от копъра и се гарнира с останалия лимон, нарязан на шайби или полумесеци - въпрос на предпочитание.

Английската картофена салата е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: