Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена Салата»Картофена салата с чоризо

Картофена салата с чоризо

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Картофена салата с чоризо1 / 2
01/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Няма картофена салата, която да не стане още по-вкусна, когато прибавим към нея и чоризо"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • чоризо - 300 г
  • рукола - 300 г
  • лук - 1 глава червен
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • каперси - 1 с.л.
  • балсамов оцет - 2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, охлаждат се, след това се обелват и се нарязват на едри кубчета.

Саламът чоризо се нарязва на колелца и всяко се нарязва на четири парченца. Лукът се нарязва на много тънки шайби.

В голяма купа за салата се смесват картофите, руколата, чоризото и лукът. Поръсват се със сол и черен пипер, добавя се балсамов оцет и зехтин.

Всичко се разбърква добре, поръсва се с каперси, оставя се за 20 минути в хладилника и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: