Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с крема сирене

Бисквитена торта с крема сирене

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Бисквитена торта с крема сирене
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8
"Най-лесната и най-вкусната торта, която всеки може сам да приготви вкъщи"

Необходими Продукти

  • бисквити за торта - 1 пакет Роден край
  • прясно мляко - 200 мл
  • За крема
  • крема сирене - 250 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
  • пудра захар - 3 - 4 с.л.
  • За покриване на тортата и украсата
  • сладкарска сметана - 150 мл течна
  • натурален шоколад - 100 г
  • бял шоколад
  • орехи - смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кремът се приготвя, като сметаната се разбива.

В отделен съд се разбива крема сиренето със заквасената сметана и пудрата захар. Двата крема се смесват.

Бисквитите се потапят в прясното мляко. Подреждат се на дъното на форма за торта. Отгоре се покриват с част от крема.

Така се правят няколко пласта до изчерпване на продуктите, като тортата се завършва с крем. Течната сладкарска сметана се затопля, без да завира.

Добавя се натуралният шоколад, бърка се докато се разтопи. Тортата се покрива с ганаша.

Шприцоват се ивици от стопен бял шоколад.

С дървено шишче се прави декорацията на бисквитената торта, като се минава няколко пъти отгоре.

Отстрани се поръсва със смлени орехови ядки.

Бисквитената торта с крема сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: