Начин на приготвяне
От посочените продукти за блатовете омесваме тесто и разделяме на 6 равни топки, които разточваме на много тънки кори. Изпичаме върху хартия за печене на 180 градуса за около 6-7 минути до порозовяване.
С помощта на кръгла чиния /около 26-28 см/ изрязваме еднакви кръгли блатове.
Кремът се приготвя, като разбием първо охладената течна сметана до сгъстяване.
В друга купа разбиваме крема сиренето със захарта на крем. Добавяме заквасената сметана и разбъркваме с лъжица, накрая добавяме и разбитата сметана.
Сглобяваме тортата с крем, блат, докато свършат. Между блатовете добавих и домашно сладко от боровинки.
Отгоре залях с разтопен шоколад и част от трохите от изрезките на блатовете.
Тортата с крема сирене и шоколад е готова.
Коментари