Начин на приготвяне
До сгъстяване се разбиват яйцата, яйченият ликьор и захарта, добавя се олиото и пресятото брашно, смесено със содата и ванилията. Получената смес се разделя на две равни части.
Всяка част се изсипва в кръгла тавичка с диаметър 30 см, на дъното на която е поставена хартия за печене.
Блатовете се пекат в предварително загрята до 170 градуса фурна за около 15-20 минути.
Изваждат се и се оставят да се охладят върху решетка. За приготвянето на крема течните съставки трябва да са със стайна температура.
Към крема сиренето се прибавя захарта и с помощта на миксер се разбива до получаването на еднородна смес, прибавя се сметаната и се бърка до сгъстяване.
С получения крем се намазват блатовете и се слепват, като всеки се сиропира със сока от компота. Останалата част от крема се разпределя отстрани и върху тортата.
Плодовата торта се декорира с измитите и подсушени плодове. Оставя се в хладилника да стегне за няколко часа.
Плодовата торта с крема сирене и ягоди е готова.