Начин на приготвяне
Тирамисуто е подходящо за деца, защото няма сурови яйца в него и кафето е заменено с какао.
Извадете всички продукти на стайна температура, с изключение на сметаната, за да се се затоплят.
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци в две купи и изсипете половината захар при жълтъците и съответно при белтъците. Сложете тенджера, пълна наполовина с вода, на котлона и го включете на умерена степен.
Сложете купата с жълтъците върху тенджерата с водата и бъркайте докато захарта се разтопи и сместа започне да се сгъстява, водата не трябва да ври силно, за да не се пресекат яйцата.
След като кремът с жълтъци е готов, поставете на негово място купата с белтъците, бъркайте, докато захарта се разтопи и сместа се загрее.
След това махнете сместа от водната баня и започнете да разбиване с миксер докато се сгъсти и стане лъскава и се охлади. Разбийте маскарпонето с крема с жълтъци, прибавете разбитата сметана и белтъците. По желание добавете аромати ванилия или други.
Потапяйте бишкотите в разтвореното в мляко какао и редете в избраната тава, после сипете част от крема, така редувате бишкоти и крем, накрая поръсете с настърган шоколад и оставете да стегне в хладилника за една нощ.
Тирамисуто за деца е готово.