Тирамису трюфели

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Тирамису трюфели
Снимка: Lenka
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Да си засладим? Разбира се, пред нас има тирамису трюфели!"

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 1 ч.ч. + 1 с.л.
  • бишкоти - 140 г
  • кафе - 1 с.л.
  • вода - 30 мл
  • пудра захар - 50 г
  • ванилова есенция - 1 ч.л.
  • какао - 30 г
  • течен шоколад - 4 с.л. Нутела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете кафето с горещата вода и оставете настрани, за да се охлади напълно.

В голяма купа смесете маскарпонето с пудрата захар, докато не се получи хомогенна смес.

След това добавете охладеното кафе и ванилията. Разбъркайте добре.

Добавете натрошените бишкоти и отново бъркайте. Поставете във фризера за 30 минути.

Вземете малка част от сместа и на ръка оформете малки топчета, които след това овалвайте в какао на прах.

Другият начин за направата на бонбоните е: щипвате малко от сместа и я заглаждате на ръка. След това слагате течния шоколад по средата, затваряте и правите на топче, което овалвате в какао.

Оставете Тирамису трюфелите в хладилник за поне 2 часа преди консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: