Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Шаран със задушени гъби

Шаран със задушени гъби

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Шаран със задушени гъби
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Да се чуди човек с тази рецепта - риба ли да лови, гъби ли да бере"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр. около 1.5 кг
  • гъби - 200 г, пресни или замразени
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • майонеза - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 китка
  • сол
  • черен пипер
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, осолява и слага в съд.

Във вътрешността на шарана поставете половината от почистените и нарязани гъби, половината от лука, нарязан на ситно и нарязаната целина.

Отгоре сложете останалите лук, гъби и целина.

Сметаната, майонезата и водата се смесват добре, добавете сол, черен пипер, изсипете върху рибата.

Покрийте с алуминиево фолио и поставете във фурната (200 градуса) в продължение на 30 минути.

Свалете фолиото и оставете в печката още 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: