Шаран със задушени гъби

Станислава ВълковаСтанислава ВълковаПомощник Готвач1391851821
22/04/2018
"Да се чуди човек с тази рецепта - риба ли да лови, гъби ли да бере "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо435
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • шаран - 1 бр. около 1.5 кг
  • гъби - 200 г, пресни или замразени
  • заквасена сметана - 2 с. л.
  • майонеза - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 китка
  • сол
  • черен пипер
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, осолява и слага в съд.

Във вътрешността на шарана поставете половината от почистените и нарязани гъби, половината от лука, нарязан на ситно и нарязаната целина.

Отгоре сложете останалите лук, гъби и целина.

Сметаната, майонезата и водата се смесват добре, добавете сол, черен пипер, изсипете върху рибата.

Покрийте с алуминиево фолио и поставете във фурната (200 градуса) в продължение на 30 минути.

Свалете фолиото и оставете в печката още 30 минути.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар