Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Задушени гъби с кускус

Задушени гъби с кускус

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451452k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Задушени гъби с кускус
Снимка: Lenka
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Интересна комбинация от гъби и кускус, опитайте и споделете впечатленията си с нас"

Необходими Продукти

  • гъби - 400 г (печурки)
  • лук - 1 глава
  • зелен лук - 2 връзки
  • левурда - 1/2 връзка
  • листа от репички - 1 връзка
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кускус - 100 г
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете зехтина да се загрее, през това време нарежете лука и го сложете в олиото.

Докато се задушава, нарежете зеления лук и го прибавете при другия.

Измийте и нарежете левурдата, листата от репички и ги добавете също към лука.

Гъбите обършете и нарежете на филийки, добавете ги към останалите зеленчуци.

Посолете и оставете да се задушават за десетина минути.

Преди края сложете черен пипер.

Сипете кускуса в чиния и върху него маслото.

Залейте го с вряла вода и го оставете да набъбне 10 минути.

Върху кускуса сложете задушените гъби и поднесете за обяд или вечеря задушените гъби с кускус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: