Начин на приготвяне
Измита краставица се обелва на ленти като зебра. Поръсваме с малко сол и оставяме да се отцеди сокът. Срязва се на две половини през средата, а после се реже на полумесеци 3-4 мм.
Лукът се нарязва на ситно, луканката - на парчета. В малко тиганче се загрява олио и запържваме първо наденицата до златисто от двете страни, изважда се в чиния.
В същата мазнина сипваме нарязан лук леко да омекне и добавяме краставицата. Пържим на умерен огън, като се бърка с дървена лъжица.
Овкусява се със малко сол, черен пипер и чесън на прах, връщаме в тигана луканката, разбъркваме да се смесят продуктите и готово. Сервираме поръсено с пресен копър.
Чудите се как е на вкус, аз вече знам - вкусът е като на пържени тиквички!
Добър апетит !